Quiche met gegrilde groenten en véél knoflook

Food/Recept

DSC07076

Eerst even iets anders: Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste artikelen? Op de hoofdpagina van mijn site zie je in het rechter rijtje boven aan staan: Volg deze blog. Je kan dan je e-mailadres invullen om vervolgens naar je inbox te gaan om de e-mail te openen. In deze e-mail staat een bevestigingsmail en als je daarop klikt ben je lid. Wanneer ik nieuwe artikelen plaats krijg jij daarvan bericht in je inbox. Zo kun je niks missen 🙂

Wat ik je vandaag ga laten zien is een recept die uit mijn nieuwe kookboek komt. Dit recept komt hier ook uit. Quiche met gegrilde groenten en knoflook staat er vandaag op het menu. Na de kerstdagen ben je wel weer toe aan een beetje ”normaal” eten. Met quiches kan je erg veel variëren, en erin doen wat je zelf lekker vindt en dus ook zo gezond mogelijk kan maken. Vandaag laat ik je deze combinatie zien. Wat heb je hiervoor nodig?:

DSC07063

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 (rode) ui
  • Een bolletje knoflook
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 250 gr. mascarpone
  • 6 geklopte eieren
  • Verse basilicumblaadjes
  • 2 bolletjes mozzarella
  • Pijnboompitjes
  • Rucola

DSC07065

Stap 1:  Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snij de groenten in dunne plakken. Ik heb ze vrij grof gesneden, je kan er ook voor kiezen om ze wat kleiner te snijden. Wat je zelf prettig vindt. Pak wat bakpapier en leg dit op de bakplaat en leg de groentes erop. Pel de knoflook en pers dit uit over de groentes. Besprenkel de groentes met wat olijfolie en peper en zout. Rooster de groentes in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Hierbij hangt het er dus vanaf hoe groot je de groentes snijdt. Hoe groter je ze snijdt, hoe langer in de oven. Ik heb ze in vrij grote stukken gesneden, en dan is 30 minuten voldoende.

Stap 2: Laat het bladerdeeg ontdooien en zodra het ontdooit is bekleed hiermee de bakvorm zodat die helemaal bedekt is. Voordat je dit doet, verdeel eerst een beetje olijfolie over de bakvorm, zodat je straks je quiche er makkelijker uit krijgt. Laat het deeg een stukje er bovenuit steken, zodat je die er straks deels over de quiche heen kan leggen.

DSC07068

Stap 3: Klop eerst de eieren los. Klop in een andere bak de mascarpone los en voeg dit bij elkaar met wat peper en zout. Zodra de groentes klaar zijn in de oven, voeg deze toe aan het mengsel. Voeg naar smaak wat basilicum toe en schep dit er allemaal door. Giet dit mengsel op de bakvorm.

DSC07069

DSC07070

DSC07071

Stap 4: Verkruimel de mozzarella in grove stukken en verdeel dit over het mengsel. Bestrooi de quiche met pijnboompitjes en vouw de randen over de quiche heen.  Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. Oh ja, dat ene blaadje van bladerdeeg is uit een andere verpakking, en daarom iets anders van kleur. Verder niks mee aan de hand 😉

PhotoGrid_1419333047254

Stap 5: Bak de quiche in 40 minuten goudbruin in de oven op 200 graden Celsius. Zodra de quiche uit de oven is, strooi er rucola en nog wat peper en zout overheen. Eventueel nog wat besprenkelen met olijfolie. Het ziet eruit als pizza, het heeft alleen een iets andere smaak, maar wel erg lekker. Eet smakelijk!

Liefs, Kim

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/13342237/?claim=qjxzuvc9yku”>Follow my blog with Bloglovin</a>

3 gedachtes over “Quiche met gegrilde groenten en véél knoflook

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.