Sinterklaas recept – Pepernotencake

Bij Sinterklaas horen lekkere recepten en dit is er één van! Ik heb een pepernotencake gemaakt. In dit artikel laat ik je zien hoe ik het gemaakt heb.

2

Wat je nodig hebt is het volgende:

  • 100 gram pepernoten
  • 250 gram cakemeel
  • 200 gram roomboter
  • 200 gram suiker
  • 3 eieren
  • 1 el speculaaskruiden
  • 20 gram amandelschaafsel

3

Verwarm eerst de oven voor op 160 graden. Vet de cakevorm in. Mix vervolgens de suiker met de boter in een kom totdat de suiker is opgenomen in de boter. 4

Voeg daarna de eieren toe en mix dit door het botermengsel heen. 5

Voeg het cakemeel toe en mix dit ook door elkaar totdat je een egaal mengsel hebt. 6

Voeg de speculaaskruiden toe en meng dit ook door elkaar.7

Voeg ten slotte als laatste de pepernoten toe en spatel dit door het mengsel heen. Het is een vrij stevig beslag dus houdt daar rekening mee. 8

Doe het mengsel in de cakevorm en strooi en amandelschaafsel overheen naar wens. Doe hem vervolgens 60-70 minuten in de oven. 9

Wie zoet is krijgt lekkers…. Eet smakelijk! En geniet ervan.

Liefs, Kim

Nog meer lekkers voor Sinterklaas?

  • Klik hier voor het recept van de Pepernotenrotsjes
  • Klik hier voor het recept van de Speculaasbrownie
  • Klik hier voor het recept van de Banketstaaf
Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s