Sinterklaas recept – Pepernotenrotsjes

9

Sinterklaas is in ons kikkerlandje aangekomen. Een goede reden om lekker te gaan bakken! En dit keer heb ik iets super gemakkelijk gemaakt, wat ook erg leuk is voor kinderen om te doen! Pepernotenrotsjes! Kijk gauw hieronder hoe je het maakt!

1

Wat je hiervoor nodig hebt is het volgende:

  • 200 gram pepernoten
  • 200 gram chocola. Je kan zelf kiezen welke smaak.
  • Beetje roomboter
  • Speculaaskruiden
  • Versiersels

2

Je smelt de chocolade au bain marie. Ik heb gekozen voor twee verschillende soorten chocola, wit en melk chocola, omdat ik die het lekkerste vind. Bij de chocola voeg je een beetje roomboter toe waardoor het wat smeuïger wordt en wanneer de chocola is gesmolten wat speculaaskruiden. Roer dit vervolgens door elkaar. 3

Voeg vervolgens de pepernoten toe en roer dit door elkaar. Je moet evenveel pepernoten toevoegen als chocola. 4

Schep vervolgens kleine hoopjes pepernoten en leg ze op een stukje bakpapier. 5

Bestrooi vervolgens de pepernotenrotsjes met versiersels naar keuze. 6

En doe met de melk-chocola precies hetzelfde als hierboven! 78

Wanneer je klaar bent met versieren leg de pepernotenrotsjes in de koelkast voor minstens een uurtje. Hierdoor heeft de chocola genoeg tijd om op te harden.

9

En smullen maar!! Super leuk voor de kids, ook omdat ze lekker los kunnen gaan met de versiersels.

Liefs, Kim

Advertenties

Een gedachte over “Sinterklaas recept – Pepernotenrotsjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s