Vier jaar bloggen…

Afgelopen weekend bestond mijn blog 4 jaar en daar ben ik best trots op! Vind ik het nog steeds leuk? Wat zijn de meest gelezen artikelen? En wat zijn mijn ambities van schrijven/bloggen?

Iets meer dan vier jaar geleden begon het bij mij te kriebelen om te beginnen met bloggen. Ik vond het alleen super spannend. Je stelt je toch kwetsbaar op en andere mensen zullen er sowieso wat van vinden, positief of negatief. Gelukkig kreeg ik alleen maar positieve reacties (de negatieve heb ik in ieder geval niet meegekregen) en nu zijn we vier jaar en 135 artikelen verder. Een echt ritme heb ik er niet in kunnen vinden. Vaak nam ik mij voor als doel dat er minstens 1 keer per week een artikel online moest komen. Een tijdje ging dat goed maar al gauw voelde ik de druk om te moeten bloggen, want dat was iets wat ik had gezegd en waar ik mij graag aan wilde houden.  Ik hou er namelijk ook niet van om mijn beloftes niet na te komen. Doordat ik die druk voelde had ik vaak geen zin om een artikel te schrijven dus bleef ik het maar uitstellen. Nou daar werd ik niet vrolijk van, van mijn doel kwam al helemaal niks terecht en baalde ik van mezelf dat ik mij niet kon houden hieraan. Ik heb dus nu voor mezelf afgesproken: wanneer ik zin heb om een artikel te schrijven doe ik dat. Ik ga mij dus niet langer vasthouden aan het feit dat er minimaal 1 keer per week een artikel online komt op een vaste dag. Dus dat kan best zijn dat er even twee weken geen artikel komt en daarna weer 2 in 1 week bijvoorbeeld. Wil je geen enkel artikel dus missen van mij, dan is het handig dat je OF mij volgt op Instagram, OF op Facebook OF je aanmeldt met je mailadres OF alledrie de opties natuurlijk :-). Ik heb er dus zeker nog veel plezier in want ik heb ideeën genoeg wat ik online wil zetten. Wel ben ik een beetje zoekende om te kijken of er ook een beetje ”nieuwe/andere” dingen op mijn blog kunnen komen. Ik merk aan mezelf dat ik een beetje vast zit aan een bepaald patroon. Dus heb je nog super leuke ideeën voor mijn blog, laat het mij vooral even weten!

Zoals ik al schreef heb ik nu 135 artikelen geschreven voor mijn blog. Van recepten, tot reistips en persoonlijke updates. Wat is nu het meest gelezen artikel aller tijden? Dat is met stip op nummer 1 de quiche met broccoli. Het is al een oud artikel maar wordt nog regelmatig opgezocht via google. Daarnaast lijken jullie het ook leuk te vinden om de wat meer persoonlijke stukken te lezen zoals dat we toen een huis gekocht hadden of toen ik was afgestudeerd. En wat nog meer populaire artikelen zijn die gelezen worden zijn de reis-verhalen. Bijvoorbeeld de artikelen van Bali of van Gdansk. Dat zijn dan ook één van mijn meest favoriete artikelen om te maken. En dan vooral vanwege de foto’s en de herinneringen.

Wat ik echt nog graag zou willen op blog-gebied is dat mijn blog nog groter wordt met meer bereik. Het lijkt mij tof om nog meer samenwerkingen aan te gaan. Dit heb ik bijvoorbeeld al gedaan met Manoek zoals je kan zien in onder andere dit artikel. Door samenwerkingen aan te gaan zal ik meer gestimuleerd worden om creatiever om te gaan met mijn blog met nieuwe ideeën waardoor ik weer meer mensen hopelijk kan inspireren. Wat ik dan ook graag ooit een keer wil doen is het schrijven van een boek. Dat lijkt mij nou echt een uitdaging en heel tof om dat te mogen doen. Er zijn al wel wat ideeën in mijn hoofd dus wie weet komt het er ooit nog een keer van. Voor de rest ga ik gewoon lekker door zoals ik nu doe, ga ik lekker mijn gang en doe ik mijn ding.

Iedereen bedankt die ooit een artikel van mij heeft gelezen, dat vind ik namelijk super leuk en waardeer ik enorm, dus bedankt :-)! En tot snel weer!

Liefs, Kim

Een gedachte over “Vier jaar bloggen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.