Halloween spookjes

Halloween staat bijna voor de deur. Een feest wat steeds vaker nu ook in Nederland gevierd wordt. Voor mij in ieder geval een goed excuus om in de keuken te gaan staan. Vorig jaar maakte ik deze Halloween cupcakes . Dit keer maakte ik Halloween-spookjes. Ik laat je zien hoe:

DSC_1219

Wat je nodig hebt voor de brownies is het volgende:

  • 125 gram chocola (puur of melk, net wat je lekker vindt)
  • 100 gram boter
  • 2 eieren
  • 150 gram suiker
  • 250 ml melk
  • 75 gram zelfrijzend bakmeel
  • 10 gram cacaopoeder
  • Snufje zout

Wat je nodig hebt voor de spookjes is het volgende:

  • 100 gram witte chocola
  • Marshmallows
  • Chocolade-stift

DSC_1220

1. Smelt de chocola au bain marie. Zodra de chocola gesmolten is, kun je de boter toevoegen en roer dit door elkaar. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm in.

DSC_1226

2. Wanneer de chocola aan het smelten is kun je ondertussen beginnen aan de rest van het beslag. Vergeet in de tussentijd natuurlijk niet af en toe te roeren. Klop met een mixer of keukenmachine de eieren en suiker los en schuimig in een andere kom. DSC_1228

3. Roer vervolgens de melk erdoor. DSC_1229

4. Meng in een ander kommetje het zelfrijzend bakmeel, de cacaopoeder en snufje zout door elkaar en voeg dit toe aan het eiermengsel. Wanneer je dit door elkaar hebt geroerd en de chocola met boter is gesmolten voeg je de chocola toe aan bovenstaand mengsel en meng ook dit door elkaar. DSC_1231

5. Wanneer het goed door elkaar is gemengd, kun je het mengsel gieten in de bakvorm en in de oven doen voor ongeveer 45 minuten. DSC_1232

6. Laat de brownies vervolgens goed afkoelen voordat je ze gaat aansnijden. DSC_1234

7. Wanneer de brownies zijn afgekoeld kun je ze in gewenste stukjes snijden. Smelt ondertussen de witte chocola au bain marie. Wanneer de chocola is gesmolten kun je de marshmallows dippen in de witte chocola en op de brownies zetten. Hierdoor blijven ze wat beter plakken aan de brownie.

DSC_1236

8. Giet vervolgens met een lepel de witte chocola over de marshmallow heen. Hier moet je ervoor zorgen dat de chocola over de brownie heen gaat met wat ”druipers”  aan de zijkant. Zet ze vervolgens ongeveer een kwartiertje in de koelkast om de chocola hard te laten worden. DSC_1242

9. Haal brownies uit de koelkast wanneer de chocolade hard is en teken gezichtjes op de spookjes. En klaar zijn je spookjes! De combi met marshmallow, brownies en witte chocola is erg lekker! Ook zijn de brownies lekker smeuïg.

Vier jij Halloween? Zo ja, hoe dan? 

Liefs, Kim

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s